La banda juvenil naix fa mes de vint anys, i com a director D. Melchor Peropadre en el desig de ser el trampolí dels musics que tenen que formar part de la banda “gran” i que fos el medi per a perdre la por a tocar, així com per a tindre una fluïdesa en la lectura de les partitures que se l’ hi posen al davant quant tinguem que tocar tant als concerts com al carrer.

Aixó vol dir que la banda juvenil està formada majoritàriament per alumnes de l’escola de música, i com no, per components que ja hi estan en la banda, ja que d’ una manera o altra esta formació es continuada per musics que encara se troben en una edat jove i per components de la banda que participen per a col·laborar.

D'aquesta manera totes les cordes estàn compensades i com a tal es pot fer concrets i actuacions molt decents sense que se noten que es una entitat sense experiència en la majoria dels seus membres.

A l’ any 2007 per primera vegada va sorgir l’ idea de participar en els intercanvis musicals que la FSMCV posa en marxa tots els anys i es va dur endavant, sent en companyia de la Societat Musical Beniatjarense la que ens va donar l’ ocasió i l’ il·lusió de tots els components de la banda juvenil i membres de la directiva de realitzar els dos concerts que pertanyen a aquesta activitat federal.

També hem fet intercanvis en la banda juvenil de Castelló de Rugat, l’Aranya d’Albaida i el Gamell també d’Albaida.

La banda jove te programada de per si tres audicions al any, coincidint en les audicions de l’escola de música, participa en el passacarrer de Santa Cecilia i quan bé Nadal fa una xicoteta actuació en el Centre de Dia de la Localitat, animant i fent ballar a tots els assistents a aquests centre.