imagensim1

En 1940 amb el nom actual SOCIEDAD INSTRUCTIVA MUSICAL , en la presidència de D. Rafael Tudela Benavent i la direcció de D. Rafael Martínez. Sent esta vegada una única banda en el poble després d’ajuntar als músics de les dos bandes anteriors existents a la guerra civil. Amb els directors Paco Rovira i Francisco Moral, la banda va participar en distints festivals de música d'intercanvi amb pobles com els de Xàtiva, Manuel, Genovès i Benifairó de la Valldigna d’entre d'altres.

La banda juvenil naix fa mes de vint anys, en la qual està com a director D. Melchor Peropadre, en el desig de ser el trampolí dels músics que formen part d'aquesta banda “gran” i que fos el mitjà per perdre la por a tocar. A l’ any 2007 per primera vegada va sorgir l’ idea de participar en els intercanvis musicals que la FSMCV posa en marxa tots els anys i es va dur endavant.

imagensim1
imagensim1

La banda juvenil naix fa mes de vint anys, i com a director D. Melchor Peropadre en el desig de ser el trampolí dels musics que tenen que formar part de la banda “gran” i que fos el medi per a perdre la por a tocar. A l’ any 2007 per primera vegada va sorgir l’ idea de participar en els intercanvis musicals que la FSMCV posa en marxa tots els anys i es va dur endavant.

imagensim1

Disposem de varies gravacions de C.D. sent la primera l’any 2000 amb un CD doble de música festera, un altre d’un concert del 100 aniversari de la filà Mudèjars d’ Alcoi, un altre anomenat MEMORIES / SIM & Raúl Benavent, en el que recull peces important de la vida musical de carrer de Raúl mentre era músic en actiu de la SIM i un últim CD gravat per la capitania dels Maseros de Muro del 2018.

Presentació CD MEMÒRIES

Hemos realizado la grabación de este disco por una necesidad emocional de plasmar de alguna manera, vivecias de la infancia de las que no podremos nunca separarnos ni olvidar. En definitiva unas Memorias que de manera musical se quedarán en nuestros recuerdos grabadas para siempre. Lo que yo personalmente buscaba en este disco es tener el recuerdo de cada una de las situaciones que la música me hizo vivir en esta época de mi vida. En estos 15 años que compartí mi vida musical con la SIM , me formé como músico por tener a mi lado a personas que con su talento y su generosidad tuvieron la paciencia de enseñarme música y valores indispensables... Rafael Martinez, Melchor Peropadre, Paco Moral, Blay "El churro" fueron mis maestros de la SIM y no puedo dejar de nombrar a personas como mis tios Agustin y Mercedes .

A mis hermanos Vicente y Raquel y a la persona más importante, a la autora de esta historia, mi Madre Carmen. A todos ellos que por su capacidad natural de ser buenas personas y buenos músicos, quiero agradecerles todo lo que han hecho por mi.

Y a todos y cada uno de los componentes de la SIM por seguir siendo a dia de hoy una sociedad musical de tan alto nivel y tan importante en nuestra comunidad Valenciana, referente e indispensable en la música popular de nuestras fiestas más importantes.

Raúl Benavent, Miembro de la SIM desde 1982, solista de percusión de la orquesta sinfónica y coro de RTVE, profesor en el centro superior de música "progreso Musical", director de Madrid Okho, centro de percusión y director artístico de este proyecto: MEMÒRIES.

Presentació CD Massovers de L'hivern

Aquestes marxes i pasdobles han sigut escollides per la Commemoració de la Capitania i Centenari de la Filà Maseros de Muro.
Marcos Olcina Vos, Capità Masero de 2018, ha volgut gravar aquest disc de marxes cristianes i pasdobles, aprofitant la creació de tres noves peces: " Adrià " de Mario Roig Vila. Un pas masero dedicat al seu fill.
" Asiram " de Francisco Valor Llorens, marxa dedicada a la seua dona i " Massovers de l'Hivern " de Saül Gómez Soler dedicada a ell mateix.

Alhora, ha reunit en aquest CD los obres dedicades a membres o esquadres de la Filà Maseros de Muro i també altres imprescindibles per a el, com és "Jèssica", del compositor José Rafael Pasqual Vilaplana, peça dedicada en memoria de la seua germana.
En aquesta obra instrumental es fonen diferents conceptes: la festa, ser masero, la música i la familia. Una barreja de sentiments que donen sentit a aquest recull de cançons.